Cele mai vândute
Udiarne sú skvelým riešením pre ľudí, ktorí radi pripravujú jedlá na čerstvom vzduchu. Môžu byť pripravené s mäsom, rybami alebo syrom. Príprava jedál v udiarni im dodáva originálnu chuť, ktorá sa nedá dosiahnuť iným spôsobom. Vďaka domácemu údeniu vieme, čo jeme. Vyhneme sa umelým konzervantom a iným chemickým prostriedkom.Záhradné udiarne si môžeme postaviť sami alebo kúpiť. Pri jeho konštrukcii je potrebné dodržiavať určité pravidlá. Najdôležitejšou časťou je ohnisko. Je to miesto, kde sa spaľuje drevo. Udiarne používajú dym z tohto ohňa, aby dali svojim jedlám jedinečnú chuť. Ohnisko v niektorých modeloch je samostatná časť, ale spojená so zvyškom udiarne. Ďalším dôležitým prvkom je udiarska komora. Toto je oblasť, kde sa nachádza jedlo, ktoré sa údi. Komora má rôzne upevňovacie prvky. Najčastejšie sa jeho veľkosti pohybujú od 60 cm do 110 cm. Dymový kanál je zariadenie na odsávanie dymu. Musí byť vyrobený z materiálu, ktorý je odolný voči vysokým teplotám. Neodmysliteľným prvkom udiarne je komín, vďaka ktorému je spaľovanie efektívnejšie. Odvádza aj prebytočný dym. Stojí za to pamätať, že komín musí byť vzdialený od ohniska. Klapka je modernou súčasťou udiarne. Umožňuje vám regulovať činnosť dymu. Vďaka nej môžete údit za studena aj za tepla. Doplnkovým príslušenstvom môže byť teplomer. Umiestnenie na stenu alebo kryt umožňuje sledovať teplotu.